Wednesday, February 2, 2011

pray for me and all malaysian students in egypt

salam
sorry sgt2 sbb mira dh lama xupdate blog , tp lama xupdate pun de sbb , sbb pe? sbb mira pun stuck d mesir.
As you guys know cmne keadaan kt Egypt kn ? mmg teruk , tp area mira aka Mansoura xdela teruk mne , area yg teruk bandar-bandar besar mcm Cairo and Alex  , area ktorg ok ckt la.

Tp keadaan Cairo mmg teruk , kereta kebal sana sini , org kne tembak la . The worst things is byk sgt banduan  terlepas  . Sbbkan rmai banduan terlepas banyak kes pecah rumah , rompak la ,rogol la , Ya Allah mmg takot la senang cite .

De setengah blogger tulis mcm2 tentang ttg Egypt , ckp bdk2 Egypt manje la , nk blk la , eh awk tu dduk sni ke? mira yg kt sni tau la situation sekarang tau . Adik kwn mira de 2 org dkt cairo , kesian tau dgr cite dyeorg dgr bunyi tembak menembak blakang rumah la , mmg tkot la. Kereta kebal sana  sini , duk Malaysia xnk pegi tgk pun kereta kebal , dtg Egypt ni kereta kebal kt metro ( metro tu mcm mini supermarket) la , mne-mne pun de . Org laen mayb xtau , org-org Egypt ni kasar ckt , dyeorg merusuh pun mmg xkira org tau ,dyeorg mmg ganas gile . Ktorg dpt berita de budak kne tembak kt kaki , myb dye keluar time  kne berkurung kt umah .

Antara problem yg ktorg hadapi skrg :

1 ) duit dlm tangan mmg dh kurang , sbb sume bank mmg dh xde duit tau . Baru- baru ni dgr cite HSBC kne bomb , waaa nk amek duit kt mne lg ni ?
2 ) xde internet ( skrg bru de internet tau )
3 )xbleh msg2 , just bleh call je
4) start lepas maghrib mmg kne ttup lampu ( biar org tahu kte xde kt umah ) sbb byk banduan terlepas , kes pecah rumah pun dh meningkt


Tau x sume budak-budak Malaysia kt Egypt ni ketakutan . Tlong la sruh kerajaan dtg amek ktorg cpt ckt . Tlong terus doakan keselamatan budak-budak Malaysia kt sni .

We really need all support from all Malaysian , please continue pray for us
tq for reading my post
lots of love
amiraathirah

2 comments:

Sophie Al-yahya said...

sabar mira. Sy kat Malaysia ni pun baca paper rasa mcm nak menangis lah baca pasal rusuhan ni. Tak dpt bygkan keadaan student Malaysia di sana.

Selalu tertunggu2 blogger yg study di Eqypt update.

Semoga Allah selamatkan semua. Amin..

Amira Athirah said...

tq kak sophie T_T