Thursday, January 27, 2011

movie review : secret garden



  • salam, hey guys ,dh lame x review cite, so since sy cuti so byk movie and series dh tgk . The most korean series yg best for now is " secret garden " .
  • cite ni mmg unik ckt dr cite korea lain , sbb pe? sbb nnt la sy ckp ye
  • this story about seorang laki kaya , hero kt bwh ni , dye de claustrophobia , claustrophobia tu maksudnye dye phobia dkt tmpat-tempat tertutp mcm lif , terowong , rumah bwh tanah . 
  • Sbb dye dpt penyakit tu sbb dye penah trauma trap dlm lift , by that time de sorang fireman slamatkn dye , yg sedihnye fireman tu yg mati
  • hero tu jmpe heroin scara kebetulan je , dye nk cari org laen tp end up jmpe dye
  • cite ni sgt la sweet



ok ni hero dye : yg blagak kaya tp mmg kaya pun , sombong , tp sooo romantik ;)


Ni heroin dye keje as stuntwoman , perangai kasar mcm laki , tp hati dye lembut, dye jugak miskin


both of them de personaliti berbeza , tp suke sama suke


  • one day bgun je pagi , body dyeorg dh switch , yg hero dpt bdn heroin , yg heroin dpt bdn hero
  • kt sni la cinta2 berputik , eh xla sebelum ni pun dh 
  • tp hero tu xnk admit dye ske kt heroin sbb heroin tu miskin , cite ni mmg sedih gile
  • yg sedih mak hero xrestu hubungan dyeorg , siap ugut nk amek blk sume harta2



ni cousin si hero , dye pun de problem dgn gf dye

ni gf dye


dyeorg mmg sgt sweet

cite ni mmg kne tgk sbb
dyeorg last-last tukar badan balik x?
laki tu bleh ke terima perempuan miskin?
happy ending ke?
sbb cite ni mmg lain ckt ending dye
ok la ,thats all
tq for reading my post
love u guys !

2 comments:

Mohd Azriman said...

jyme nk mbil citer ni nnt stock movie jyme abis tau

Amira Athirah said...

ok ;D