Saturday, October 30, 2010

exam yellow allert!!!!

slm semua, dgn ini sy mengishtiharkan mid sem examination for 2nd year Manchester medical program jatuh pada jeng..jeng...jeng.. 7 november 2010!!!! oh my..oh my..oh my. Exam dlm 9hari lagi tp mira sempat je nk tulis blog ni hehehe. Yellow alert tu mksudnye de mase utk study lg, but then jgn la lalai plak. This week mmg messy gile,yela cuti smpi 3hari this week mmg heaven habis la, tp mira sje letak kate2 smangat kt side wall as a reminder to me . Heap of things to read but we have to manage it wisely la.Tgk ank2 cine sume pndai sbb pe? sbb they like very2 disipline in managing their time.Meh nk cite ckt mcm mne mira manage mase time study leave week:

1 ) bgun pg awl2 trus pkir ape yg nk study ,xpun some people really use to do time table rite? but not me hehehe , klu bwat pn mmg xkn ikut

2 ) mandi la dlu bru study, the best part is bsuh rambut tu bru pagi2 rse fresh,tp betul tau Dato Fadzilah Kamsah pn de ckp kt radio

3 ) before duk kt table study tu siapkn la brg2 yg crucial tuk study mcm : air, pen2 , highliter,food ckt2 ke ,gule2 ke. So that korang xdela kejap2 nk bangun amek ni,kejap2 nk bangun amek tu ,bilenye nk study haish

4 ) elakkn msg org time study, bkn xbleh msg org ,bleh je but not at that time la, ni baru bce 1 paragraph reply msg ,so msg la nxt time ye ;)

5 ) Nk online ? spe ckp nk exam je xleh online, gile xde life camtu, bleh je online , mcm mira slalo online time ptg2 sbb dlu ummi aka pengetua sekolah slalo ckp jgn study ptg2 nnt ilmu xmsuk( xtau la plak btul ke x) but then ikut je,ala lagipn ptg kn waktu otak kite mmg dh penat.

6 ) lekat la nota ckt2 kt side wall tu, yela klu2 tbe2 tlupe ke or sbelum nk tdo tu bleh la intai ckt2 kn?kn? ;)

7 ) letal reminder kt dinding , so that xlalai

8 ) elakkn dengar music time study, mayb some other people bleh but not me ( klu mira mst nyanyi lagu tu bkn nk study ) hehehe ;)

9 ) ble msuk wktu solat tu terus je solat, xyah nk tgguh2 ,jadikn duration time nk solat and amek wuduk time otak kte berehat

10 ) target awl2 1 hari nk study bpe note, eg: rini kne abeskn Anemia so mst abeskn jgak la, if not u r failure,latih diri cmtu so that more disiplin


ok la tu je kot yg bleh mira share ;)  wasalam

2 comments:

sweet love said...

waaa..ni bagus punye tips nih..=)...nak follow ar jaid jiddan studentnye tips=)=)

Amira Athirah said...

hehe, mnede la, this just random nye..but then if you think its useful ikut la ;)