Wednesday, November 3, 2010

our trip , its like a bad dream =_=*

ok , this entry its about our journey to Cairo ,specific ckt Embassy Malaysia. The story begin ...( poyo je lebih )
haha. Ok ..ok ktorg amek bas from Mansoura to Cairo dh la tambang bas dh naik ,tp bas dye still buruk jgak ,dlu tambang 10 genih skrg naik 2 genih so jd 12 genih la. Naik je bas mcm biasela sume tdo kn. Tbe2 makcik sorang ni si S ( haha u know who you r ) bwat muke cemas pastu pusing2 ,tgk2 blakang, firstly i thought dye mengigau but then xpun , tbe dye ckp de lipas dlm baju OMGGGGG , sume org bgun2 tkot lipas masuk baju org len plak , after 15-30 min dye duk senyum2 upenye de getah rambut jatuh dlm bju dye ,dye igt lipas ( sigh* sarah2 opss terckp plak spe org itu hehhehe )

Then we continue our journey , smpi je embassy mak ai org penuh giler kot , smpi kt tempat luar , xpe la but then the best part was msuk2 je sume mcm ustazah2 and ustaz2 segan nye ktorg huhu. Pastu ustz yg nk translate tu bad mood plak, ohh mmg hari yg xbest, so ktorg smpi around kul 11am kot ktorg blk kul 3pm lameeee gile kot

After tu ktorg g umah anak johor , eqa nye teksi gerak dlu but then teksi ktorg smpi dlu, dlm teksi main twitter ngan sarah , padahal duk sebelah2 mmg over kn2? hahah , technology making people weird kot hahha,ok2 back to the story , plik gile cmne ktorg bleh smpi dlu  ,mule2 mcm cuak jgak if we in the wrong places, ble call blk upenye their teksi having problem , siap bleh berenti tgh jln lagi, mmg tbaek la pakcik teksi tu, bak kata ummu kura-kura lagi laju dari teksi tu hehehehe



Lepas pg umah johor ,pegi plak umah selangor naik bas ,mira dgn bagganye ckp " xpe2 mira cam jln "  haha but then hampeh! Ilya yg  ingat jalan , so ktorg tlepas la tempat tu ,so kne jln kaki blk ( waaaa sakit gile kaki saye ). Jumpe adek hafiz jap pastu blk .

Pastu g straight stesyen tramco , naik tremco , pakcik tu cam plik je sruh cepat2 ,tp xpela myb de hal kot, after 5min cmtu polis tahan tremco ktorg tremco tu mcm van la kt mlaysia ;). Pastu yg peliknye tremco tu xnk berenti , xpela kot klu cmtu ni dye pecut laju, ble tgk belakang de polis kejar , waaa dh mcm penjenayah dh ktorg ni, dye bwk mkin laju,laju,laju . Mira ngan ummu siap pegang2 sarah lg sbb tkot sgt, ( dlm hati dh mengucap2 dh ) . bleh pkir tremco tu nk accident lg, pastu ble msuk jln besar dye bwk lawan arus ,mmg makin takot la kot, sume kete mcm nk langgar ktorg (waaaaa). Lame2 teksi xdpt kejar so dye bwak slow ckt. Dh half -way the road blok plak,mmg sah2 la tremco ktorg kne tahan ( dh mmg mcm penjenayah dh la)

Polis tu siap mintak kernih lg ,tp xpela,last2 driver tu kne tahan ktorg pn naik tremco laen, 2nd tremco tu tngkap blakang plak dh pecah, dh la sjuk gile! pastu dye bwak laju , serpihan tingkap tu pn pecah kne ktorg ,mmg nsib malang ktorg waaaa.

Smpi mansoura dlm 12pm kot , tahan teksi kne 5genih ( patut 2genih je) mls nk lyan bayar je la. Smpi umah nsib baik dh solat siap terus tdo fuh . Mmg pengalaman pling teruk kot, xpela setiap tu de hikmah je

k la , bye2 ;)
nxt week exam tp sempat je tulis blog lagi ;)
pharmacology ni byk sgt la ,xpe2 kne bce jgak klu xnk pun ;)
tq for reading my post :)

4 comments:

Azhar Amrullah Hafizh said...

assalamualaikum ... welcome to egypt :D salam kenal ...

lavenderlover said...

sabar2
semua dugaan ni mengajar erti kehidupan yg sebenar..lg2 kat bumi barakah ni..
jia you
^_^

Amira Athirah said...

azhar : hehe tq , i think that's how egypt should sound fast&furious ;) btw tq for reading my blog ;)

Amira Athirah said...

along : tula, xpe2 sabar separuh dari iman ;)btw tq sbb rajin bace blog sy *wink2*